Gazdaság

HENT: a magyar fogyasztók 60%-a még nem is hallott a hamisított növényvédő szerekről
A klímaváltozásra a kímélő, valamint nedvességmegőrző talajművelés lehet a válasz
Stratégiai megállapodást kötött a Budapest Bank és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Hosszú távon is sikeres lehet egy pénzügyi csoport és egy agrárszakmai szervezet együttműködése
Bár csökkent az ágazatban dolgozók száma, nőtt a kibocsátás – mi ez, ha nem hatékonyság?!
Már a miniszter is a tiltakozóakció mellé állt.
Az elmúlt 7 évben csaknem megtízszereződött a díjtámogatott növénybiztosítások állománya. Miután a vadak vagy az időjárás akár percek alatt katasztrofális károkat okozhat, megéri előre védekezni.
2018. december 7-én 20-ra nőtt a KITE Zrt. alközpontjainak száma. Ünnepélyes keretek között, a cég vezetőinek és partnereinek körében nyílt meg a legújabb aszódi bázis a Céhmester úton.
A szennyvíz öntözési célú felhasználása napirendre kerül Európában.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ötletversenyt hirdet a mezőgazdaság hosszú távú kihívásaira,
Szorgalmazzák és indítványozzák a bioüzemanyagok bekeverési arányának növelését a visegrádi országok agrárkamarái. Hogy miért?
Bár az utóbbi három évben kétszer is történelmi mélyponton volt a Duna vízszintje, a jelek szerint ez egyelőre nem veti vissza az agrárkivitelt.
Az MKB Bank Zrt., az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége idén is közös standdal vesz részt a budapesti AgrárgépShow-n.
Soha rosszabb évet a mezőgazdaságnak, mint 2018 volt!
A válaszadás önkéntes, a név megadása nélkül történik.
Áramvonalasabb, jövőorientált támogatási rendszer lesz 2020-tól.
Jelenleg számos gazdaság pénzügyi helyzete meglehetősen feszült, a következő 12 hónap őket érő kockázatait pedig nehéz kiszámolni.
Figyelni kell a biztosítási adatok ellenőrzésére.
Hatalmas programkínálattal rendezi meg az idén a Portfolio gazdasági portál kétnapos Agrárszektor Konferenciáját Siófokon. A november 28-29-i eseményen hazai és nemzetközi csúcselőadók nyújtanak tájékoztatást a legaktuálisabb agrárgazdasági témákban.
A kínai delegáció és az agrárminiszter-helyettes a két ország közötti közös mezőgazdasági együttműködés lehetőségéről tartott megbeszélést.